Planerar du inför en flytt? Anlita en flyttfirma

När du planerar att anlita en flyttfirma så är det främst 3 saker som är viktigt att ha i tanken när du ska välja flyttfirma Göteborg.

Yrkestrafiktillstånd

När du anlitar flytthjälp i Göteborg så att det viktigt företaget innehar ett trafiktillstånd. Detta är ett bevis på att företaget i fråga har tillräcklig branchkunskap, ekonomiska resurser samt gott avseende. Detta kan du som kund enkelt kolla upp själv på https://yttkoll.transportstyrelsen.se/extweb/Trafiktillstand/ eller helt enkelt bara fråga företaget.

BOHAG2010

Bohag2010 är allmänna flyttbestämmelser framtagna av Sveriges Åkeriföretag, Sveriges möbeltransportföretag och konsumentverket. I detta avtal så framgår vilka rättigheter och skyldigheter du som kund har när du anlitar en flyttfirma. Det är viktigt att flyttfirma du anlitar förhåller sig till detta avtal för att du som kund ska känna dig trygg om det skulle uppstå en tvist.

Vad som ska flyttas

När du som kund kontaktar en flyttfirma i Göteborg är det viktigt att du tydligt förklara vad som skall flyttas. Det är viktigt att du förklarar om du har några speciellt otympliga eller tunga föremål såsom piano, kassaskåp och andra otympliga möbler. Detta för att flyttfirman skall kunna bilda sig en tydlig bild av arbetsinsatsen som krävs och därefter lämna ett pris utifrån det.

Glöm nu inte att kontrollera dessa 3 punkter när du samlar in offerter för din flytt. Det är onödigt och tidskrävande om det skulle uppstår ett problem där du som köpare och du som leverantör inte kan komma överens.

Haynes Flytt ser till att din flytt blir trygg och utförs på rätt sett <3

Nästa blogginlägg

Kontakta Haynes
FLYTTFIRMA